2 Kasım 2012 Cuma

Kondisyon Kürekleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler



KONDİSYON KÜREKLERİ HAKKINDA BİLGİLER

Kürek makinaları, kullanan kişilerde su üzerinde kürek çekmiş gibi bir his uyandırır. Artık günümüzde spor salonlarında kürek çekme işlemi kolaylıkla yapılmaktadır. Kondisyon küreklerinde her hangi bir düğmeyi kullanmadan sadece kürek çekilir. Spora yeni başlayan kişiler ve rehabilitasyon hastaları bu sporu kolaylıkla yapabilir. Kişi kendi gücü ile manuel olarak kondisyon küreğini kullanarak rahatlıkla egzersiz yapabilir. 




Kürekler ne kadar hızlı ve güçlü çekilirse kaslı bölgelerde daha yüksek oranlarda direnç hissedilir. Direnci aşmak için kürekleri düzenli ve bilinçli bir şekilde kullanmak gerekir. Doğru direnç ve esnek çalışma ile kaslar daha hızlı şekilde güç kazanır. Kondisyon kürekleri her yaş için uygun bir egzersiz biçimidir. Çok yaşlı insanlar bile yavaş tempo ile kondisyon küreği kullanabilir. Kondisyon kürekleri vücuttaki bütün kasları çalıştırır ve aktif hale gelmelerini sağlar. Aynı zamanda kaslar güçlenir ve gelişir. 

Kondisyon küreği problemsiz bir egzersiz aletidir. Kürek çekmek çok basit bir harekettir. Kişilerde zorlama yapılmadan kullanabilme özelliğine sahip aletlerdir. Kürek çekilirken uygulanan geniş hareketlerin belirli bir ritmi ve hız aralığı vardır. Geniş yapılan hareketler ile kas ve eklem bölgelerine esneklik kazandırılır. Eklem ve kas bölgelerinde ağrı şikâyeti olan kişiler zaman içerisinde yapılan esnek hareketler ile ağrılarının azaldığını hisseder. Kondisyon kürekleri belirli standartlara göre tasarlanır. Spor salonlarında ve evlerde kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook

Facebook
Bizi Facebook tan takip edin