12 Kasım 2012 Pazartesi

FİTNESS NEDİR? NASIL YAPILIR? FAYDALARI NELERDİR?


FİTNESS NEDİR? NASIL YAPILIR? FAYDALARI NELERDİR?
Düzenli olarak çalışılan fitness egzersizlerinin sağlıklı bir vücut için oldukça çok yararı vardır. Sağlık yönünden formda kalabilmek ve fazla kilolardan kurtulmak için en çok tercih edilen spor sistemidir. Fitness ürünlerinde voit markasının ne kadar ehemmiyetli olduğunu burada belirtmeliyiz.Kalitesiz fitness ürünleri faciaya yol açabilmektedir. Bu yüzden marka seçimi önemlidir. 
 Fitness sporunun nasıl yapıldığını bilmek ve doğru yapmak sağlık açısından çok önemlidir. Çevremizde bulunan fitness salonlarının çok yoğun olması fetness sporuna verilen önemi gösterir. İnsan sağlığı açısından oldukça önem teşkil eden fitness sporları ile kalp atışı düzene girer ve yağ yakma özelliğine sahip sistemi çalıştırarak kilo probleminin ortadan kalkmasını sağlar. Bu nedenle çok tercih edilen bir spor türüdür. Fitness sporları bölgesel olarak da çalışılabilir ve bu sayede orantısız vücutlarda düzelme olur.
Fitnessın yanlış hareketler ile yapılmaması gerekir. yanlış yapılan hareketler ile vücut zarar görür. Bu nedenle de metabolizmanın hızı düşerek sağlık sorunları ile karşı karşıya kalınabilir.
Fitness sporunu yaparak daha genç kalınabilir. Fitness sporuna destek amaçlı ağırlık çalışmaları ile de kaslarda gelişme oluşmaz ve sadece sıkılaşır.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Çalışmalara başlamadan önce mutlaka karşılaşılabilecek riskler hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. kıyafet ve ayakkabı seçimine çok dikkat edilmesi gerekir. Uzman kişiler tarafından hazırlanan programların dışına çıkmamak gerekir. Fitnessa başlamadan önce ısınma hareketleri ile adalelerin ısınmasında yarar vardır. Yeni başlayanların basit antrenmanlar ile başlaması ve vücut alıştıkça ağırlaştırması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook

Facebook
Bizi Facebook tan takip edin