8 Kasım 2012 Perşembe

Mekik Ne Zaman Çekilmeli ve Doğru Mekik Çekmenin Faydaları

MEKİK ÇEKMENİN VÜCUDA FAYDALARI
Mekik aleti ile mekik çekme uygulamalarında karın kasları çalışarak gelişir ve bölgesel olarak zayıflama oluşur. Mekik aleti ile yapılan hareketlerde bayanların bel kıvrımları ortaya çıkar. Erkeklerde ise, sert bir görüntü oluşumunu sağlar. Göbek yağlarını eriterek bu bölgede biriken yağları kasa dönüştürür ve fiziksel açıdan hoş bir görünüm kazanmasını sağlar. 

Mekik Çekme


MEKİK NE KADAR ÇEKİLMELİ VE NE ZAMAN ÇEKİLMELİDİR?
Mekik aleti ile mekik çekmek hoş ve şekilli bir karın yapısına sahip olmak için ideal bir yöntemdir. Fakat düzenli kullanım ve disiplin gerekir.
Mekik hareketlerinin akşam yemeklerinden hemen sonra 20 – 25 tane çekilmesi kişi için yeterli olur. Fazla çekilemediği durumlarda zorlama yapılmamalıdır. Mekik sayısı kişinin gücüne göre değişim gösterebilir. İlk başlandığında biraz zor gelebilir. Fakat vücut hareketlere alıştıktan sonra daha kolaylıkla çekilebilir. Her gün bir önceki güne oranla sayı artırmasında yarar vardır. Eğer fazlası çekilemiyor ise aynı sayıda devam etmek de yarar sağlar.
Mekik çekimi ile beraber boyun ve sırt bölgelerinde ağrı başlarsa destekleyici egzersizler ile ağrılardan kurtulabilir. 

DÜZGÜN VE DOĞRU MEKİK NASIL ÇEKİLİR?
Mekik hareketleri için sert bir zemin hazırlanmalıdır. Bacakların dizden bükülmesini sağlayarak ayak tabanları yere değecek pozisyonda olunmalıdır. Sırtın düz ve dik durmasına dikkat edilmelidir.
Mekik aleti ile devam edilen hareketlerin ilerleyen kısımlarında sırtın bütünüyle yer ile ilşkisi kesilmelidir. Mekik çekerken dikkat edilmesi gereken en önemli kurallardan biri de doğru nefes alıp vermektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook

Facebook
Bizi Facebook tan takip edin