23 Kasım 2012 Cuma

Beyin Dinlendirme Sanatı "Yoga"

Bütün gün çalıştınız yoruldunuz ve gerçekten dinlenmeye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsunuz fakat tüm gün yaşadığınız sıkıntıları bir türlü beyninizden atamıyorsunuz. İşte size güzel bir beyin jimnastiği ve stresten kurtulma yolu;yoga. Yoga ilk bakışta zor gibi görünse de aslında uygulaması çok basit, birkaç doğru nefes alıp verme tekniği ve konsantrasyon. Gün boyu yorulan beyninizi en iyi temizleme yöntemi. Günümüzde beden yorgunluğundan çok beyin yorgunluğu ciddi sorun haline gelmiş ve birçok hastalığın sebebi de buna bağlanmıştır. Klasik gibi gelse de üzüntü,takıntı,sıkıntı ve daha birçok beyni yorgunluk ciddi rahatsızlıkları da beraberinde getirmiş ve vücutta kalıcı hastalıklara sebep olmuştur.



Yoga ile yorulan beynin bir nebze de olsa dinlemesi mümkün oluyor. Tabi bunun için sessiz bir ortamla birlikte doğru nefes alıp verme teknikleri ve düzgün vücut hareketleri de gerekli, ayrıcagerginliği gidermeye ve canlanmaya, vücut çalışmaları tüm günü masa başında oturmaktan toplanmış fiziksel yorgunluğu ve rahatsızlığı gidermeye yardım etmektedir. Yoga ile ruhun dış dünya ile bağlantısı kesilmekte ve Yoga tekniklerini uygulayarak bilincin zirvesine ulaşılmaktadır. Yoga, hiç inanç, renk, ırk, cinsiyet ve yaş ayırımı olmadan tüm insanlığın hizmetine açıkbilgi dalıdır. Yoga çalışmalarına başlamak için belki de gereken tek bir nitelik insan bilincinin gizli potansiyellerinin varlığını kabul etmek ve aydınlanma yolunda bir engel gibi görmektedir.

Sizde evinizde voit yoga ürünleri ile yoga yapabilirsiniz.Voit markasının sunmuş olduğu yoga ürünlerini voit yetkili satış noktalarından,voit bayilerinden satın alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook

Facebook
Bizi Facebook tan takip edin